Kul IN: Kako je izgledao tvoj kulinarski put do Kul IN-a?
Kao mala sam voljela gledati TV emisiju Jelovnici izgubljenog vremena na televiziji, tako da me sama priprema tradicionalnih jela zainteresirala za kulinarstvo. Često sam kuhala doma i odlučila sam zaraditi na tome nakon čega sam otišla raditi sezone. Naravno, poslodavci nemaju vremena učiti zaposlenike temeljima kulinarstva tijekom sezone i primijetila sam da mi fali dobar temelj za napredovanje. Stoga sam odlučila upisati program Kulinarstva.
Kul IN: Najbolje jelo koje si napravila kroz program?
Od deserta mi je super ispao demiglace umak s čokoladom, a od slanog teleći obrazi s pireom od celera i krumpira.
Kul IN: Koji začin uvijek popravi jelo prema tvom mišljenju?
Majčina dušica.
Kul IN: Što pripremaš za završni ispit?
Za predjelo će ići klasična vichyssoise juha, francuska krem juha od poriluka s pralinom od svježeg kravljeg sira s prženim čipsom od poriluka i pistacijama.
Za glavno jelo ću pripremiti Wellington od lungića, a za desert ću složiti crémeux od čokolade, coulis od višnji i crumble od kakaa s aromatiziranom pjenom od kakaa i agruma.
Kul IN: Omiljeno jelo koje spremaš kod kuće?
Obitelj mi baš nije navikla na suvremeni tip kuhanja i pripremanja hrane, Međimurci su i vole ono na što su navikli, ali ono što potpisujem mami jest Stroganoff, u tome je najbolja!
Kul IN: Koje tradicionalno jelo koje bi voljela modernizirati i kako?
Restani krumpir s trgancima. Ja sam prezentirala to na suvremeni način kao kremu od restanog krumpira s velikim plaštem trganaca, poliveno sa sokom od ukiseljene cikle, minimalistički prikaz.
Kul IN: Savjet mladim kuharima
Rekla bih da prate svoju duboku intuiciju te ako ih stvarno interesira ovaj smjer da započnu odmah i ne čekaju. Od praktičnih savjeta mogu izdvojiti svoj moto u kuhinji – zamoliti, pružiti pomoć, priznati pogrešku i ne biti ego manijak.