Kokteli
Kako primijeniti kulinarske tehnike u pripremi originalnih koktela?
Kako izgleda radionica?
U teorijskom dijelu razgovarat ćemo o trendovima i koktel kulturi u Hrvatskoj i svijetu, naučiti što čini ozbiljni restoranski koktel. Brzo se prebacujemo na praktični dio gdje ćemo pripremati klasične koktele koji su već više od 100 godina nezaobilazna stavka na svakoj dobroj restorantskoj karti. Uparivat ćemo koktele i hranu, pripremati složene kokteli i koristitinaprednije (kulinarske) tehnike.
Nakon praktičnog dijela slijedi druženje uz interaktivni Q&A tijekom kojeg će polaznici naučiti napraviti svoj koktel.
Upoznaj predavača
Marko Pećnik je prije gotovo deset godina svoju ljubav prema koktelima pretvorio u karijeru. Danas je glavni predavač za tehnike izrade koktela na Art of Bar Academy u Zagrebu i svojim vizionarskim pristupom kulturi koktela unaprjeđuje koktel karte raznih restorana i educira nove ambiciozne barmene.