fbpx
Napredni program kulinarstva

Napredni program kulinarstva

Nakon završenog programa Kulinarstva u Kul IN-u polaznici mogu nastaviti školovanje na međunarodnom programu u Švicarskoj. U našoj partner školi iz Švicarske, Bussiness and Hotel Management School, polaznici dodatno razvijaju kuharske vještine i znanja uz vrhunske predavače iz cijelog svijeta. Program je fokusiran na europsku kuhinju, a uz kuharstvo, polaznici stječu znanja o slastičarstvu, pekarstvu, sommelierstvu i managementu. U sklopu programa također se uče njemački ili francuski jezik.

Napredni program kulinarstva ima za cilj, kroz intenzivan rad u internacionalnoj sredini i neprocjenjivo iskustvo stažiranja u vrhunskim restoranima i hotelima u Švicarskoj, dati polazniku sveobuhvatno znanje o kulinarstvu te kompetencije za rad u ugostiteljskim objektima visoke kategorije u cijelome svijetu.

Po završetku programa Kul IN i B.H.M.S. dodjeljuju:

Certifikat Profesionalni kuhar
Diploma Culinary Arts
Trajanje programa: 10 i pol mjeseci (3 mjeseca Kul IN + 15 tjedana B.H.M.S. + 4 mjeseca stažiranje)

Struktura nastave

10 mjeseci

3 mjeseca u Kul IN-u

3.5 mjeseca u BHMS-u

4 mjeseca stažiranja u Švicarskoj

Teorijsko-praktična nastava

Detaljan pregled programa

O B.H.M.S.

Međunarodna škola B.H.M.S. ima dugu tradiciju školovanju kuhara i ostalih djelatnika u ugostiteljstvu. B.H.M.S. je član Benedict Switzerland obrazovne grupacije koja je osnovana 1928. godine te su jedna od najvećih organizacija privatnih škola u sklopu koje se godišnje obrazuje preko 15 tisuća studenata. B.H.M.S. nudi sveučilišne programe i akreditirane programe u suradnji s američkom asocijacijom obrazovnih institucija za kuhare, ACF i s Robert Gordon University u Velikoj Britaniji, upisuju polaznike iz 80 zemalja svijeta, peta su najbolja škola u hotelijerstvu i kulinarstvu u Švicarskoj te 31. u svijetu.

Period u Sisku:

U sklopu programa kulinarstva u trajanju od tri mjeseca polaznici će kroz intenzivnu praktičnu nastavu naučiti temeljne kulinarske tehnikama, raditi s raznovrsnim namirnicama, pripremati a la carte jela i osmišljavati jelovnike. Tijekom programa polaznici će biti pripremljeni za samostalni rad u profesionalnoj kuhinji i za nastavak školovanja u Švicarskoj. Nastava je na engleskom jeziku.

Period u Lucernu:

Školovanje se u idućih 15 tjedana nastavlja u partner školi, Bussiness & Hotel Management School, B.H.M.S. u Lucernu (Švicarska). Program uvodi polaznike u svijet proizvodnje i pripreme hrane kroz praktičnu obuku i individualan pristup. Polaznici uče od predavača s međunarodnim profesionalnim iskustvom te od vrhunskih stručnjaka u području ugostiteljstva. Nastava se odvija na engleskom jeziku.

Stažiranje

Praksa u trajanju od četiri mjeseca u švicarskim hotelima ili restoranima obavezan je dio programa te pruža mogućnost polaznicima da steknu radno iskustvo u vrhunskim profesionalnim kuhinjama i da tijekom školovanja dobiju prve naknade za svoj rad. Uz iskustvo i znanje, polaznicima je stažiranje referenca za daljnji nastavak karijere u kulinarstvu.

Po završetku programa, B.H.M.S. također pomaže i usmjerava polaznike u traženju zaposlenja, s mogućnošću rada u cijelom svijetu.

Trajanje programa: 10 i pol mjeseci

3 mjeseca Kul IN + 15 tjedana B.H.M.S. + 4 mjeseca stažiranje

Termini početka nastave u Kul IN: 

  • 12.11.2024. – 20.12.2024. (prvi dio) i 13.01.2025. – 21.02.2025. (drugi dio)
  • 14.01.2025. – 04.04.2025.
  • 04.03.2025. – 28.05.2025.
  • 11.11.2025. – 19.12.2025. (prvi dio) i 12.01.2026. – 24.02.2026. (drugi dio)
  • 13.01.2026. – 03.04.2026.
  • 03.03.2026. – 27.05.2026.
  • 10.11.2026. – 18.12.2026. (prvi dio) i 11.01.2027. – 23.02.2027. (drugi dio)

*Upisi za sve termine su otvoreni!

*Za first minute polaznike nudimo kupon u iznosu od 1.200,00 EUR (PDV uključen). Kako bi ste ostvarili ovu pogodnost, potrebno je upisati i uplatiti puni iznos željenog programa dva mjeseca prije početka školovanja.

Cijena programa: 29.250,00 EUR (PDV uključen)

Školarina za program uključuje

  • Cjelokupan program Naprednog kulinarstva
  • Stažiranje
  • Smještaj u mjestu odvijanja nastave (Sisak, Lucern)
  • Ručak od ponedjeljka do petka (Sisak, Lucern)
  • Prijevoz tijekom terenske nastave i izleta
  • Prijevoz iz zračne luke (Švicarska, Hrvatska) po dolasku
  • Obavezno zdravstveno osiguranje tijekom školovanja u Švicarskoj
Napredni program kulinarstva