Specijalizirani tečajevi jezika za gastronomiju

Od gostiju do kulinarskog osoblja, suvremena gastronomska scena postaje sve više međunarodno okruženje. Kuhari iz cijelog svijeta mogu se nerijetko naći zajedno radeći u istom restoranu. Mnogi se profesionalni kuhari i slastičari ponose upravo svojim međunarodnim karijerama, čime se kulinarstvo opravdano povezuje sa strukama u kojima se upravo često putuje.

Ne samo da je strani jezik koristan za svakodnevni rad u kuhinji, već se i većina standardne terminologije koja se koristi u ovoj industriji temelji na talijanskom, francuskom, engleskom ili njemačkom jeziku. U cilju jačanja kulinarskih temelja naših polaznika i pomažući im da budu konkurentniji na globalnoj restoranskoj sceni, Kul IN nudi specijalizirane tečajeve jezika za gastronomiju. Uz programe Kulinarstvo, Profesionalni slastičar, Kulinarski management i program Catering i buffet, polaznici mogu odabrati i program učenja talijanskog, francuskog, engleskog ili njemačkog jezika.

Uz učenje gramatike, vokabulara, izgovora i jezične funkcije, program se usredotočuju i na važne termine koji se koriste u kulinarstvu. Osim vježbanja stranog jezika kroz rad u predavaonici i domaće zadaće, polaznici imaju priliku primjenjivati i ono što su naučili tijekom svojih kulinarskih praktikuma. Do kraja tečaja, polaznici će biti u mogućnosti učinkovito komunicirati ili raditi u nekoj od međunarodnih kuhinja.
Nakon uspješnog završetka odabranog jezičnog tečaja polaznici dobivaju jedan od sljedećih certifikata na početnoj, srednjoj ili naprednoj razini:

  • Specijalizirani talijanski jezik za kulinarstvo
  • Specijalizirani francuski za kulinarstvo
  • Specijalizirani engleski jezik za kulinarstvo
  • Specijalizirani njemački jezik za kulinarstvo

Detalji predmeta

  • Naziv: Specijalizirani tečajevi jezika za kulinarstvo
  • Izbor jezika: talijanski, francuski, engleski, njemački
  • Trajanje: 2 mjeseca (72 lekcije, 54 sata)
  • Materijali: Kul IN osigurava materijale
  • Cijena tečaja: 375,00 Eura, PDV je uključen u cijenu

Zemlje koje imaju najširi raspon dijalekata su one u kojima i kuhanje preuzima najrazličitije oblike.

Mario Pei, talijansko-američki jezikoslovac i profesor jezika