Kul IN: Kada ste odlučili da se želite školovati za slastičara i zašto?
– Prije gotovo 10 godina odlučila sam da želim proći stručnu obuku i steći certifikat, ali nije bio pravi trenutak tad i nisam mogla uskladiti posao i ljubav prema slastičarstvu.
Kul IN: Kako će vam iskustvo iz Kul IN -a pomoći u daljnjoj karijeri?
– Svidjelo mi se što smo imali priliku osmisliti vlastiti poslovni plan. Činjenica da smo dobili i praktičnu obuku i morali osmisliti poslovni plan pomoglo mi je da sve sjedne na svoje mjesto. Moja obitelj ima slastičarnicu, a ja se sada osjećam sigurnije u svoje vještine i jedva čekam doprinjeti u poslu.
Kul IN: Koja vam je lekcija bila omiljena?
– Teško se odlučiti, svidjelo mi se što smo svladali raznolik skup vještina. Kad bih morala izabrati, izabrala bih tjedan u kojem smo pripremali artisan sladoled. Tijekom programa doista možete naučiti mnogo. Na vama je hoćete li to i učiniti. Da biste maksimalno iskoristili vrijeme provedeno u Kul IN-u, morate dati sve od sebe svaki dan. Sve će imati smisla kad uspješno završite i s ponosom se osvrnete na ta 2 mjeseca učenja i rada. Postoje različiti načini pristupa ovom programu, a moj je da dajem 100% sebe u sve što radim.
Kul IN: Što ste pripremali za završni ispit?
– Jedna od mojih slastica na završnom ispitu bile su profiterole. To je desert od pâte à choux tijesta. Pâte à choux je vrlo osebujna vrsta tijesta i peče se drugačije od bilo koje druge, a kasnije se možete poigrati s nadjevima. Odabrala sam dva stila nadjeva, slastičarsku kremu i sorbet od manga, a na vrh sam stavila namelaku. Ovdje sam saznala za namelaku i odmah mi se svidjela. Desert sam parirala s Teraninom iz Istre, likerom od vina Teran i začinima. Tropske arome, ali hrvatski karakter.
Kul IN: Kako vam se svidjelo školovati u Hrvatskoj i što biste savjetovali budućim polaznicima?
– Hrvatska je odlično mjesto za školovanje, ima puno prirode i to mi se jako svidjelo. Okoliš koji okružuje Kul IN također je prednost i super je bilo što smo vikendima uspjeli posjetiti i ostale dijelove Hrvatske.