Kul IN: Kako je izgledao tvoj kulinarski put prije Kul IN-a?
Završila sam kuharsku srednju školu, zatim sam se zaposlila u Dubrovniku, gdje sam 6 godina radila kao kuhar. Kad sam shvatila da nemam dovoljno znanja iz samih temelja kulinarstva, kolege su mi savjetovali Kul IN.
Kul IN: Zašto je super biti kuhar?
Kulinarstvo je zaista dinamičan posao, svaki dan je zanimljiv, upoznaš puno ljudi i možeš razvijati svoju kreativnost – sve to je razlog što sam s vremenom sve više zavoljela svoje zanimanje.
Kul IN: Što ti je bilo najzahtjevnije na programu Kulinarstva?
Imala sam mali problem s kremama. Previše sam ih razrijedila, stvorile su se grudice. Branimir (predavač) mi je pomogao izvući najbolje iz situacije pa sam tako na kraju imala malu količinu kreme koju sam cijedila kroz sito kako bih ju zgusnula.
Kul IN: Na koje jelo s programa si najponosnija, što je najbolje ispalo?
Najponosnija sam na Duck L’orange, plating je ispao odlično – efektno, a tako jednostavno.
Kul IN: Koju od tehnika koje si usavršila na programu ćeš prvo primijeniti?
Konfitiranje i Braising, meso ispadne mekano i dobije se fini umak uz to.
Kul IN: Koje karakteristike bi trebao imati svaki dobar kuhar?
Potrebno je stvarno voljeti ovaj posao i naučiti kako biti strpljiv s ljudima. Kreativnost isto igra veliku ulogu.
Kul IN: Koje gostujuće predavanje ti se najviše svidjelo?
Iako ne pijem kavu, drago mi je što sam naučila dosta o njoj na predavanju. Također bih izdvojila koktele. Dobro je i da barmeni prođu malo kulinarskog sadržaja kako bi došli do tog gourmet koktela.
Kul IN: Poruka za mlade kuhare?
Bitno je imati dobrog kuhara kao mentora, a ovdje ćete ih imati i više.