Kul IN: Kako je izgledao tvoj kulinarski put prije Kul IN-a i kako ti se svidio program Kulinarstva?
Išao sam u školu za kuhara, a u Kul IN sam došao utvrditi svoje znanje. Program je vrlo zanimljiv, u jednom dijelu poprilično intenzivan, ali isplati se doći. Najzanimljivije teme su mi bile morski plodovi, kreme, emulzije. Ovdje se ne uče recepti nego tehnike, temelji, pa ću moći implementirati ono što sam naučio.
Kul IN: Vlasnik ste i vrlo uspješnog zagrebačkog restorana, na što se najviše fokusirate u restoranu?
Najviše pripremamo i specijaliziramo se za roštilj, pizze, burgere, a u planu mi je u hotelu otvoriti malo drugačiji restoran.
Kul IN: U restoranu si i kuhar i manager – koje karakteristike mora imati dobar voditelj?
Smirenost, strpljenje, empatija, spremnost na duge smjene. Imamo 48 zaposlenih i bitno je poticati atmosferu. Drugačije je kad su ljudi sami po sebi malo živahniji, spremni na suradnju. Neke potkaneš zezanjem, nekad nekog malo ohrabriš..
Kul IN: S kakvim ljudima voliš surađivati?
Najdraže mi je raditi s ljudima koji su vrijedni, odgovorni i moraju imati volju za radom.
Kul IN: Što ćeš pripremati na završnom ispitu?
U planu su janjeći kroketi s kremom od češnjaka i malo pjenice od mente i graška za predjelo.
Za glavno jelo pripremam zapečene mesne okruglice s palentom i umakom od parmezana, rajčice i začinskog bilja ili gusto varivo od leće zapečeno s mesnim okruglicama, još nisam odlučio. Desert će biti od jagode i bosiljka.
Kul IN: Planovi za budućnost?
Upisao sam i drugi program – Slastičarstvo i jako se veselim.
Želim se primiti posla nakon programa kako bih mogao još ljepše poslovati.