Novosti

18
May

Kulinarska škola u kojoj se proizvodi craft pivo

Polaznici kulinarskih i slastičarskih programa u novom praktikumu imaju priliku sudjelovati u pripremanju piva i tako naučiti kako prepoznati kvalitetan proizvod, što ocjenjivati kod degustiranja, načine i oblike serviranja piva i pariranja piva s hranom.
Pročitaj više
27
Apr

KIK – Kul IN-ova nova zero-waste zalogajnica

Porazgovarale smo s našom kolegicom Mayom Sertić, projekt menadžericom u Kul IN-u i dizajnericom Kul IN Kluba, ili KIK-a. Maya je prvo studirala Ekologiju i Znanost o okolišu na University of California Santa Cruz, a potom je na Zagrebačkom PMF-u završila magisterij u Biologiji Mora. Strastven je borac za okoliš u svoje slobodno vrijeme, a u poslovnoj sferi ju zanima kako smanjiti ekološki utisak raznih industrija koje su čovjeku potrebne za svakodnevni život.
Pročitaj više
25
Mar

Kako u Hrvatskoj steći internacionalno iskustvo?

Sviđa mi se kultura življenja u Hrvatskoj i miran život koji Hrvatska pruža. Chefovima je posao užurban ma gdje bili, ali moje je srce ovdje mirno. Kad se vratim kući s posla, osjećam se svježe, dok sam se u Dubaiju osjećao tjeskobno i vidio sam samo visoke zgrade i tornjeve.
Pročitaj više
6
Mar

Sve što vas je zanimalo o stažiranju i uspjehu – Matija Jagić

Stažiranjem na neki način "sastavljaš" svoj stil kuhanja i potpis, usmjeravaš se. Dobio sam okvirnu sliku vrhunske gastronomije, naučio od kud se kreće, kako najbolji razmišljaju. Neprocjenjivo je bilo osjetiti kako se diše u najboljim restoranima i biti dio te energije. Svaka večer bude kao utakmica, dečki žele biti najbolji i sve savršeno napraviti, nešto posebno je u zraku svaki put.
Pročitaj više