Novosti

23
Apr

Svaki dan odrastam i napredujem

„Nakon stažiranja idem u Borgo Santo Pietro De Luxe Resort, gdje sam dobio ponudu za posao kao chef de partie. A u listopadu, kada resort više neće raditi, idem na stažiranje u Norvešku u Maaemo na dva mjeseca. Trenutno sam fasciniran nordijskom kuhinjom, i želim ju što više upoznati i doživjeti.“
Pročitaj više
15
Apr

Podučavam profesiju, a ne recepte

"Mislim da je kuhanje vrlo duhovita stvar. Kada nešto radiš radi samog procesa pripreme i uspiješ izaći van okvira tada ćeš dobiti najbolje rezultate. Rutina većinom ubija kreativnost, a njeno izbjegavanje uvijek mi je pružalo veliko zadovoljstvo."
Pročitaj više
8
Apr

Gastronomija mora - chef Piero Di Turi

U sklopu manifestacije Next generation chef, Kulinarski Institut Kul IN će u suradnji s talijanskom partner školom, akademijom ALMA, La Scuola Internazionale di Cucina Italiana, u utorak, 16. travnja 2019., u 18 sati u Kulinarskom Institutu Kul IN ugostiti vrsnog talijanskog chefa Piero di Turia.
Pročitaj više
21
Mar

Sanja Sajko - priča o uspjehu

Sanjina profesionalna priča posebno je inspirativna jer se slastičarstvom počela baviti u kasnijim godinama života kada je odlučila siguran posao ekonomistice zamijeniti prvom ljubavi. Nakon televizijskog show-a na kojemu postaje prava zvijezda, njezina slastičarska karijera u neprestanom je uzletu. Uz slastičarstvo, Sanja uživa raditi i kao mentor. Tako svoja profesionalna iskustva i znanja prenosi polaznicima Kulinarskog Instituta Kul IN gdje radi kao gost predavač.
Pročitaj više