Novosti

6
Apr

Pekarski proizvodi u ponudi restorana

Ovaj put razgovaramo kutku gastronomije kojeg mnogi previde – artisan kruh i pekarski proizvodi. Što ih čini važnima i zašto su ključan dio atraktivne ponude nekog restorana? Kristijan Kovačević, kuhar i slastičar, koji trenutno radi u Meneghetti Wine Hotel & Winery, a čija su velika strast upravo artisan kruhovi i pekarski proizvodi podijelio je s nama tajne vrhunskih pekarskih proizvoda i razložio da je kvalitetan kruh okosnica ponude dobrih restorana, ono što ih dijeli od ostalih.
Pročitaj više
16
Feb

Program stipendiranja

U sklopu suradnje s vrhunskim restoranima, hotelima i tvrtkama Kulinarski Institut Kul IN pokrenuo je novu inicijativu s ciljem da se mladim, ambicioznim ljudima omogući daljnje školovanje, rad s vrhunskim mentorima te prilika za profesionalno napredovanje.
Pročitaj više
18
May

Kulinarska škola u kojoj se proizvodi craft pivo

Polaznici kulinarskih i slastičarskih programa u novom praktikumu imaju priliku sudjelovati u pripremanju piva i tako naučiti kako prepoznati kvalitetan proizvod, što ocjenjivati kod degustiranja, načine i oblike serviranja piva i pariranja piva s hranom.
Pročitaj više
27
Apr

KIK – Kul IN-ova nova zero-waste zalogajnica

Porazgovarale smo s našom kolegicom Mayom Sertić, projekt menadžericom u Kul IN-u i dizajnericom Kul IN Kluba, ili KIK-a. Maya je prvo studirala Ekologiju i Znanost o okolišu na University of California Santa Cruz, a potom je na Zagrebačkom PMF-u završila magisterij u Biologiji Mora. Strastven je borac za okoliš u svoje slobodno vrijeme, a u poslovnoj sferi ju zanima kako smanjiti ekološki utisak raznih industrija koje su čovjeku potrebne za svakodnevni život.
Pročitaj više