Novosti

8
Feb

Manageri u kulinarstvu

Uz kulinarska znanja i vještine potrebno je razvijati poslovne, komunikacijske i organizacijske sposobnosti i znanja. U sklopu predmeta management u kulinarstvu polaznici će imati prilike učiti elemente poslovnog planiranja, osnove poduzetništva, razvoja proizvoda i usluga, strateškog upravljanja te marketinškog komuniciranja.
Pročitaj više
14
Dec

Kulinarstvo je čista komunikacija

Restoran Umami razlikuje se od ostalih restorana. Osim što pripremaju posebno ukusna jela također veliku pažnju pridaju estetici. Serviranje jela izuzetno je važan dio u procesu pripreme. Restoran ima ugodno uređen interijer i muziku koji upotpunjuju kompletan doživljaj hrane. U samo dvije godine što posluju nagrađen je prvom Michelin zvjezdicom, a uvjereni smo da će uskoro dobiti i drugu. Restoran ima vlastiti voćnjak, vrt s povrćem i začinskim biljem. Donosimo još jedno iskustvo sa stažiranja u Italiji.
Pročitaj više
3
Dec

Spajanjem Kalifornije i Hrvatske upoznajete Lovru Miklaužića

Odrastavši u obiteljskoj vinariji Miklaužić smještenoj na obroncima moslavačkih vinogorja u Lovri se znatiželja prema vinu razvijala još od malih nogu. Nakon završenog magisterija na Agronomskom fakultetu u Zagrebu odlazi na specijalizaciju u Sjedinjene Američke Države u vinariju Opolo smještenu u regiji Paso Robles u Kaliforniji. Kao mladi perspektivni enolog, vinogradar, sommelier te Kul IN-ov predavač Lovro se nada da će kod mladih generacija kuhara i slastičara stvoriti temeljna znanja o vinskoj kulturi i tradiciji te ih potaknuti na neprestano istraživanje i učenje o vinima.
Pročitaj više
12
Nov

Osnove enologije i kušanja vina

Kulinarstvo i vino nerazdvojni su pandan svakog stola te se već stoljećima skladno razvijaju i kontinuirano grade nove trendove u gastronomiji. U cilju da naše polaznike kuharskih i slastičarskih programa pripremimo za voditeljske pozicije u restoranima i hotelima odlučili smo uvrstiti u programe predmet Osnove enologije i kušanja vina.
Pročitaj više
18
Nov

Enogastro tradicija Zlatne doline

Putevi hrane do stola su trnoviti međutim najljepše predstavljaju veliki civilizacijski pomak. Tehnologija u proizvodnji i obradi namirnica ubrzano napreduje. Puno smišljenog rada, truda i znanja koje se generacijama prenosilo i unaprjeđivalo doveli su nas do današnje trpeze. Ljubav prema hrani duga je i čudesna koliko i samo čovječanstvo.
Pročitaj više