Istraži

O nama

O nama

Kulinarski Institut Kul IN osnovan je 2011. godine s ciljem razvijanja međunarodnog gastronomskog centra u kojemu će glavni fokus biti na stvaranju, istraživanju i promociji suvremenih koncepata pripreme i obrade hrane.

Okupivši vrhunski tim profesionalaca i stručnjaka svjetske gastronomije osmislili smo programe usmjerene na školovanje budućih kulinarskih lidera. Kul IN mjesto je učenja, okupljanja suvremenih eksperata u kulinarstvu, poslovnih seminara sa zajedničkim ciljem vrednovanja i oblikovanja vrhunskih gastronomskih proizvoda.

 

Saznaj više ...
Misija

Misija

U stvaranju kvalitetne gastronomske slike Hrvatske i regije prije svega je važno stvoriti kadar koji će svojim znanjem pratiti moderna kretanja i trendove svjetske gastro scene.

Upravo iz tih razloga napori Instituta usmjereni su na ostvarivanje izvrsnosti kao temeljne vrijednosti svojih polaznika, ne bi li se tako u Hrvatskoj, kao izrazito turistički usmjerenoj zemlji, osposobio prijeko potreban kulinarski kadar za rad u profesionalnim kuhinjama.

Saznaj više ...
Vizija

Vizija

Vizija Instituta je održati reputaciju ustanove visokog obrazovanja, profesionalne u svom djelovanju, ali isto tako društveno odgovornog ponašanja usmjerenog na zajednicu koja ju okružuje.

Želja nam je učiniti Kul IN početnom pozicijom chefova, vlasnika restorana, upravitelja restorana, stručnjaka ili stilista za hranu, poduzetnika, medijskog osoblja specijaliziranog za gastronomiju te profesorskog kadra svjetskih kulinarskih akademija.

Saznaj više ...
Chef
Chef

Tko smo mi

Chef Zdravko Perić voditelj je Kulinarskog Instituta Kul IN ujedno i Chef s dugogodišnjim američkim iskustvom te glavni kuhar dubrovačkog Sheraton Dubrovnik Riviera hotela.

Vrlo rano Zdravko je postao poznat kao osoba koja obožava hranom ugađati svojim prijateljima i obitelji, a za njegov je stil kuhanja karakterističan utjecaj Jadrana i Mediterana koji svojom fuzijom rezultira fantastičnim bogatim okusima.

Nakon redovnog školovanja u Hrvatskoj, Zdravko se seli u Njemačku gdje je 7 godina radio kao Chef de Partie u kuhinji prestižnoj hotela u Nürnbergu. Sljedeća stanica bile su Sjedinjene Američke Države i svjetski poznati hotelski lanac Four Seasons gdje je radio kao Sous Chef u kuhinji hotela u Scottsdaleu u Arizoni. Svoju kulinarsku avanturu nastavio je radeći više od 10 godina u brojnim nagrađivanim restoranima Las Vegasa (Executive Sous Chef u The Bleu Fig, Café Isabelle i Luxor’s Isis), a nakon diplome na prestižnom La Cordon Bleu College, dobio je posao Executive Chefa u jednom od najluksuznijih hotela u svijetu – The Plaza.

Vrativši se u Hrvatsku, nastavlja karijeru u Dubrovniku, u luksuznim hotelima s 5 zvjezdica (Grand Villa Argentina u Dubrovniku, Croatia u Cavtatu, Le Méridien Lav u Splitu). Za vrijeme svog kuharskog mandata na tim pozicijama uspješno je implementirao u ponudu hotelske kuhinje svoja znanja, vještine i inovativne koncepte, preoblikovajući i unapredivši postojeće jelovnike i istovremeno educirajući mlade kuhare s kojima je imao prilike raditi.

Zdravko Perić jedan je od prvih Hrvata s diplomom Ars Culinarie prestižne pariške akademije Le Cordon Bleu i jedne od najpoznatijih kulinarskih akademija na svijetu, a od ožujka 2018. godine svoja kulinarska umijeća svakodnevno prezentira kao glavni chef kuhinje Sheraton Dubrovnik Riviera hotela. Otkako je Zdravko dio njihovog tima, hotel je dobio mnogobrojne pohvale upravo gostiju koji su već imali prilike uživati u njegovim delicijama, što je ovom hotelu bila samo još jedna potvrda odličnog odabira u tim ovog vrhunskog majstora.10 gastro zapovijedi Zdravka Perića

  1. Uvijek probati nešto novo
  2. Zdravi sastojci
  3. Svježe je bolje
  4. Doručak je najvažniji obrok u danu
  5. Ne ustručavati se u žudnji
  6. Mijenjati restorane
  7. Razumjeti 'potrebnu količinu'
  8. Piće zbog zdravlja
  9. Održiva poljoprivreda i proizvodnja
  10. Začinske trave

 

Tekst preuzet sa Gastro.hr - portala za kulturu prehrane

Saznaj više ...
Na vrh stranice