fbpx
KULIN Profesionalni kuhar talijanske kuhinje obrazovanje

Profesionalni kuhar talijanske kuhinje

Kulinarski Institut Kul IN i talijanska kulinarska škola ALMA osmislili su jedinstveni program talijanske kuhinje u trajanju od jedanaest mjeseci.

Program se izvodi na dvije lokacije. Početak edukacije se odvija u Kulinarskom Institutu Kul IN u Sisku, dok nastavak slijedi u međunarodnom studentskom okruženju, u našoj partnerskoj školi ALMA iz Italije, u gradu Colorno.

Program je zamišljen s jasnim ciljem da u deset mjeseci formira buduće profesionalne kuhare s naglaskom na specijalizaciji u talijanskoj gastronomiji. Uz vrhunsku nastavu, program uključuje i petomjesečno stažiranje u elitnim talijanskim restoranima i hotelima te pruža neprocjenjivo iskustvo učenja i rada u internacionalnoj sredini.

Po uspješnom završetku stažiranja, te nakon položenog završnog ispita, Kul IN i ALMA studentu dodjeljuju certifikat sa zvanjem Profesionalni kuhar talijanske kuhinje.

Struktura nastave

10 mjeseci

3 mjeseca u Kul IN-u

4 mjeseca u ALMA-i

3 mjeseca stažiranja u Italiji

Međunarodni program

Detaljan pregled programa

Period u Sisku:
Obrazovanje za profesionalnog kuhara talijanske kuhinje počinje u Kulinarskom Institutu Kul IN u Sisku. Polaznici stječu znanja u temeljnim vještinama i tehnikama pripreme hrane kako bi bili u potpunosti pripremljeni za pohađanje daljnje edukacije u Italiji. Nastava je na hrvatskom i engleskom jeziku.

Nastavni plan i program Kul IN-a osmišljen je od strane našeg voditelja edukacije Zdravka Perića, chefa s dugogodišnjom međunarodnom kulinarskom karijerom, jednog od prvih Hrvata s diplomom Ars Culinarie prestižne akademije Le Cordon Bleu.

Period u Colornu:

Edukacija se u sljedećih četiri mjeseca nastavlja u Italiji, u gradu Colorno, u našoj partnerskoj školi ALMA.

Polaznici će tijekom školovanja u ALMA-i uz kulinarske praktikume učiti povijest talijanske kuhinje i kulture, lokalne proizvode i namirnice, vina i tjestenine. Nastava obuhvaća izlete u lokalne proizvodne centre kako bi se polaznicima predstavio proces proizvodnje, prerade i komercijalne distribucije namirnica vezanih uz kulinarstvo.

Teorijsku i praktičnu nastavu vodi tim stručnih nastavnika ujedno vrhunskih chefova, a odvija se u izvrsno opremljenim učionicama i kuhinjama smještenim u povijesnoj palači Palazzo Ducale.

Stažiranje

Kulinarske vještine polaznici će dodatno usavršavati kroz tromjesečno stažiranje u renomiranim talijanskim restoranima i hotelima, s ciljem primjene naučenog tijekom školovanja u Sisku i Colornu.
ALMA će pažljivo odabrati destinaciju stažiranja prema osobinama svakog pojedinog polaznika, njegovim željama, sklonostima, snagama i slabostima.

Za vrijeme stažiranja polaznici imaju osiguran smještaj i hranu, uz kontinuiranu podršku profesora u ALMA-i.

Trajanje programa: 11 mjeseca

Termini izvođenja nastave:

  • 04.03.2025. – 28.05.2025. 
  • 01.07.2025. – 05.09.2025. 
  • 14.10.2025. – 19.12.2025. 
  • 13.1.2026.-3.4.2026. 

Cijena programa:

Dio u Sisku: 10.625,00 EUR (PDV uključen)

Dio u Italiji: 15.000,00 EUR (PDV uključen)

*Polaznici koji dovrše upis barem 2 mjeseca prije početka nastave ostvaruju popust od 1.275,00 EUR na cijenu školarine.

Upisi za sve termine su otvoreni!

Školarina za program uključuje

  • Cjelokupan program certifikata Profesionalni kuhar talijanske kuhinje
  • Smještaj u mjestu odvijanja nastave (Sisak i tijekom stažiranja)
  • Ručak u dane odvijanja nastave (Sisak, Colorno, stažiranje)
  • Prijevoz tijekom terenske nastave i izleta
  • Smještaj i hranu (osigurava restoran domaćin) i pomoć studentima tijekom stažiranja

U cijenu nisu uključeni:

  • Obroci vikendom