Sveobuhvatno znanje u 2 mjeseca

Ema Baniček

Tema mi je Lima, u Peruu se za Božić jede pire od batata sa sljezovim kolačićima, pomiješano. Radit ću kremu od pirea, baza će biti dacquoise s pecan orasima i koricom naranče i sve će biti preliveno kakao maslacem, a na kupolu idu sljezovi kolačići s malo gela od limete. Limeta je znak Perua, a ujedno će i osvježiti i uravnotežiti slatki desert.

Ema Baniček, koja je do nedavno bila polaznica programa Profesionalni slastičar, zanimljivo tvrdi da je slastičarstvo rezultat spoja kuhanja i umjetnosti. Ono zahtjeva vještinu, preciznost i smirenost u nepredvidivim situacijama koje vas mogu snaći u profesionalnoj kuhinji ili slastičarnici. Kako se pripremiti? Za stvarno okruženje najbolje je priprema edukacija čiji su ključni elementi upravo vezani za simulaciju stvarnog iskustva rada u slastičarstvu i užurbane atmosfere u profesionalnoj kuhinji. Pročitajte slaže li se i Ema s navedenim te saznajte što je pripremala za završni ispit!