Tečaj artisan pekarstva

Današnji trendovi suvremenog života sve više se okreću tradicionalnim i autentičnim trenutcima koji u fokus stavljaju kvalitetu. S tim na umu, te sa željom da se približimo zaboravljenim metodama i vještinama, Kulinarski Institut Kul IN osmislio je Tečaj artisan pekarstva namijenjen amaterima, profesionalcima i svim ljubiteljima hrskave korice kruha.

Tečaj artisan pekarstva ima za cilj pružiti vam konkretna znanja o majstorskom (artisan) načinu pripreme kruha i pekarskih proizvoda, naučiti vas o njegovima kvalitetama i posebnostima. Kroz 5 dana intenzivnog rada, polaznici tečaja savladat će osnovne postulate tradicionalne pripreme pekarskih proizvoda te biti osposobljeni za daljnji razvoj svojih artisan proizvoda. 

Tijekom tečaja polaznici će naučiti sve o kulturama kvasca te kako on djeluje na tijesto, fermentaciji, pripremi startera i tijesta na majstorski (artisan) način bez aditiva i pojačivača okusa, kako plesti peciva i dekorirati pekarske proizvode a sve to koristeći razne vrste punozrnatog brašna. Tečaj će vas upoznati s osnovnim principima majstorskog pekarstva, izradom kruha i peciva od kukuruznog, heljdinog i raženog brašna, izradom kruha i peciva od brašna cjelovitog zrna, načinima pletenja peciva, slatkim kvasnim tijestima, kvasnim i beskvasnim lisnatim tijestima te quichevima.

Broj sati: 25 sati

*Cijena tečaja: 1.500,00 Eura (PDV je uključen u cijenu)*

Navedena cijena uključuje

  • Cjelokupan Tečaj artisan pekarstva
  • Smještaj u mjestu odvijanja nastave (Sisak)
  • Ručak u Kul IN-u
  • Nastavni materijal
  • Pregača

Zemlje koje imaju najširi raspon dijalekata su one u kojima i kuhanje preuzima najrazličitije oblike.

Mario Pei, talijansko-američki jezikoslovac i profesor jezika