KULIN Vinski program

Vinski program

Kultura objedovanja, suvremeno restoraterstvo i prehrambena industrija nezamislivi su bez vina i ostalih alkoholnih pića koja su uz svoju stoljetnu tradiciju spravljanja postali neizostavan dio gastronomske svakodnevice.

Poznavanje vinske kulture i povijesti zatim pravilno rukovanje s opremom, vještine predstavljanja, komunikacijske kvalitete dio su stručnih vještina koje zahtjeva profesionalno bavljenje vinima. Uz učenje uopćenih pravila vinskog bontona, vrlo je važno neprestano se educirati jer vino je živi proizvod i zahtjeva kontinuirano kušanje, promišljanje i istraživanje.

Vinski program koristit će metode teorijskog i praktičnog pristupa nastavi kako bi polaznici dobili potpun uvid u svijet vina. Program je namijenjen za djelatnike u turizmu, ugostiteljstvu, osoblje restorana i hotela, vinare, prodajne predstavnike, vinske kritičare i vinofile. Za upis u program nije potrebno predznanje o enologiji i vinarstvu.

Nakon završenog programa polaznici će posjedovati znanja za samostalno određivanje kvalitete vina, njegovu kupnju, uparivanje vina s hranom i sastavljanje vinske karte.

Po završetku programa Kul IN dodjeljuje priznanje za završeni vinski program. 

Trajanje programa: 50 sati

Veličina grupe: do 10 polaznika

Cijena programa: 1.625 Eura (PDV uključen u cijenu)

Za first minute polaznike nudimo kupon u iznosu od 200 Eura. Upišite željeni program dva mjeseca prije početka školovanja i ulovite kupon.

Upisi su u tijeku!

Navedena cijena uključuje

  • Cjelokupan program
  • Nastavni materijal (digitalna literatura)
  • Prijevoz tijekom terenske nastave i izleta
  • Smještaj u mjestu odvijanja nastave (Sisak)
  • Ručak od ponedjeljka do petka (Kul IN)

Stručni posjeti

U sklopu vinskog programa polaznici će uz predavanja imati organiziranu terensku nastavu u sklopu koje će posjetiti poznate vinarije, vinoteke i restorane s iznimnim vinskim arhivima ili vinskim kartama. Tijekom posjete polaznici se upoznaju s podrumarstvom, skladištenjem vina, kreiranju vinske karte, stvaraju kontakte s vinarima, vinogradarima, enolozima i sommelierima te upoznaju vinsko tržište.

Neodoljivi svijet vina stoljećima je izvor nadahnuća, promišljanja i stvaranja. Naučite se vinima pričati priče, prepoznavati kvalitetu i kreirati vrhunske gastronomske ugođaje.

Započnite vaše profesionalno vinsko putovanje u Kul IN-u!