Vinski program
Kultura objedovanja, suvremeno restoraterstvo i prehrambena industrija nezamislivi su bez vina i ostalih alkoholnih pića koja su uz svoju stoljetnu tradiciju spravljanja postali neizostavan dio gastronomske svakodnevice.
Poznavanje vinske kulture i povijesti zatim pravilno rukovanje s opremom, vještine predstavljanja, komunikacijske kvalitete dio su stručnih vještina koje zahtjeva profesionalno bavljenje vinima. Uz učenje uopćenih pravila vinskog bontona, vrlo je važno neprestano se educirati jer vino je živi proizvod i zahtjeva kontinuirano kušanje, promišljanje i istraživanje.
Vinski program koristit će metode teorijskog i praktičnog pristupa nastavi kako bi polaznici dobili potpun uvid u svijet vina. Program je namijenjen za djelatnike u turizmu, ugostiteljstvu, osoblje restorana i hotela, vinare, prodajne predstavnike, vinske kritičare i vinofile. Za upis u program nije potrebno predznanje o enologiji i vinarstvu.
Nakon završenog programa polaznici će posjedovati znanja za samostalno određivanje kvalitete vina, njegovu kupnju, uparivanje vina s hranom i sastavljanje vinske karte.
Po završetku programa Kul IN dodjeljuje priznanje za završeni vinski program.