fbpx

Svaki dan odrastam i napredujem

Krešimir Oblak

„Nakon stažiranja idem u Borgo Santo Pietro De Luxe Resort, gdje sam dobio ponudu za posao kao chef de partie. A u listopadu, kada resort više neće raditi, idem na stažiranje u Norvešku u Maaemo na dva mjeseca. Trenutno sam fasciniran nordijskom kuhinjom, i želim ju što više upoznati i doživjeti.“

Nakon stažiranja u poznatom Michelinovom restoranu u Firenci, Borgo Santo Pietro in the City, te uspješno završenog školovanja za Profesionalnog kuhara talijanske kuhinje koje ga je odvelo u srce Toskane, Krešimir Oblak tek kreće ostvarivati svoju viziju gastronomije. Nakon izvanredne prilike za napredovanjem, Krešimir je u Italiji odlučio ostati još neko vrijeme te iskoristiti sve ono što mu ova prijestolnica gastronomije nudi. Uz velike planove za daljnjim učenjem i istraživanjem svjetskih kuhinja, Krešo je s nama porazgovarao o svojim dosadašnjim iskustvima.