Kul IN: Jesi li se oduvijek htio baviti kulinarstvom? Kako je tekao tvoj profesionalni put?
– Uvijek sam se htio baviti kuharstvom, upisao sam srednju školu za kuhara u Korčuli. Prvu radnu sezonu radio sam u Veloj Luci u hotelu, to mi je ujedno i rodno mjesto. Sljedeće godine radio sam u Korčuli i putovao svaki dan. U Korčuli sam iskusio moderniji način kuhanja i rada i jako mi se svidjelo. Po završetku te sezone, radio sam još u dva različita restorana na Korčuli.
Nakon srednje škole upisao sam program jedne druge kulinarske škole u Hrvatskoj i nije mi se svidjelo jer se program više temelji na menadžmentu, a ne na kuhinji.
Kul IN: Zašto si se odlučio za Kul IN?
– Kul IN je došao na preporuku dvojice kolega koji su bili u Kul IN-u i prošli program.
Kul IN: Što očekuješ od edukacije, kako će ti pomoći u daljnoj karijeri?
– Program mi je definitivno proširio vidike što se tiče razmišljanja o kuhanju i kulinarstvu. Vidjeli smo mnoge nove stvari, putovali na stručne izlete i slušali guest chefove. Sve je to doprinijelo kvaliteti; upoznali smo chefove raznih karaktera i vidjeli kako se pristupi radu mogu razlikovati.
Kul IN: Koja ti se lekcija najviše svidjela?
– Svidjelo mi se sve što smo radili u praktikumima.
Kul IN: Gdje vidiš svoju karijeru za 10 godina?
– Planiram otvoriti mali restoran. Ideja mi je ostati na moru i ostvariti karijeru u rodnom mjestu te poboljšati trenutnu situaciju i gastronomsku scenu. Želja mi je da to bude riblji restoran u kombinaciji s agroturizmom. Planiram raditi s organskim namirnicama, dakle, usredotočiti se na kvalitetu, a ne toliko na kvantitetu.
Kul IN: Što najradije pripremaš u slobodno vrijeme?
– Preferiram ribu.
Kul IN: Koje karakteristike mora imati dobar chef?
– Dobar chef mora biti strpljiv, snalažljiv jer se može naći u raznim nepredviđenim situacijama. Također, mora razumjeti ljude s kojima radi, imati uho za probleme i ne smije biti nagao.
Kul IN: Što su tvoje najveće snage kao chefa?
– Strpljivost, brzina, snalažljivost s obzirom na godine i iskustvo, ambicioznost.