Kul IN: Reci nam nešto više o sebi, kada te počelo zanimati slastičarstvo?
– Dogodilo se odjednom! Radio sam u raznim restoranima kao konobar i kuhar. Međutim, Prošle sam godine počeo peći kolače tijekom lockdowna i shvatio da me to najviše zanima. Odmah sam znao da želim postati profesionalni slastičar.
Kul IN: Kakvi su ti planovi nakon programa?
– Htio bih pokrenuti svoj posao. Ali prvo se vraćam na Island da skupim radnog iskustva u artisan pekarnici ili restoranu kao slastičar.
Kul IN: Kako će vam iskustvo iz Kul IN-a pomoći u daljnjoj karijeri?
– Ovdje sam naučio mnoge korisne vještine. Naglasak na preciznosti i planiranju vremena – te dvije stvari vrlo su važne. Kada naučite različite metode i tehnike, možete raditi i ispeći bilo što.
Kul IN: Koja ti je lekcija bila najdraža i zašto?
– Najdraža mi je bila priprema savijače i štrudla. Prilično je jednostavno, ali nikad nisam pravilno pripremio štrudl prije Kul IN-a. Svidio mi se proces izrade! Različiti stilovi torti su također bili super, mislio sam da će mi torte biti najteže, ali išlo mi je prilično dobro.
Kul IN: Reci nam nešto više o slasticama koje si spremao za završni ispit, koja je tvoj favorit?
– Torta je bila prilično dobra. Napravio sam dacquoise tortu s nadjevom od rabarbare i jagoda s ružinom vodicom. U sve sam uklopio i talijansku meringu i listiće badema.
Kul IN: Zašto je super raditi kao slastičar?
– Volim se igrati s okusima i jedva čekam da ih počnem spajati u profesionalnom okruženju. Želim koristiti različite začine, različito voće u kombinaciji s tradicionalnim sastojcima u svojim desertima.