Novosti

10
Feb

Upoznaj nove Kul IN predavače - Morana Mijač

„Hrana predstavlja mjesto okupljanja, izvor održivosti, slavlje života, sigurnost i zadovoljstvo. Osoba koja kuha osoba je koja daje. Nije toliko do samog čina kuhanja – kulinarstvo je puno više od toga. Radi se o zajedničkoj transformaciji kuhara i hrane. Hrana može biti inspirativna, i više se radi o procesu nego samo o kreaciji na tanjuru. Moja prva ljubav i strast, ona koju pamtim još iz djetinstva, je ljubav prema hrani i zajedništvu koje simbolizira. Ta ljubav razlog je zašto sam se zaljubila u kulinarstvo. A kada se zaljubiš, sve ostalo je lako.“
Pročitaj više
5
Jul

Talijanski Michelin chefovi opet u Kul IN-u

Hrana i različite kuhinje svijeta uvijek nam šalju poruku o kulturi, povijesti i geografiji mjesta jer predstavljaju karakterističan način života, humor i toplinu. Imajući to u vidu, možemo sa sigurnošću zaključiti da su nacionalne kuhinje simbol nacionalnog duha, daju uvid u dušu stanovništva pojedinog mjesta.
Pročitaj više
18
Feb

Kulinarske priče iz Australije

Međunarodni tim alumnia profesionalnim je uspjesima počeo slagati zanimljive kulinarske priče u cijelome svijetu. Dio tih priča donosimo vam iz Australije, gdje su naši polaznici iz Sydneya, Brisbanea i Pertha svoja znanja vrlo brzo pretvorili u vlastite poduzetničke pothvate, a neki su ostali raditi u Europi u Michelinovim restoranima. Pročitajte više...
Pročitaj više
27
Feb

Za sushi ima svatko svoj nož i ti se ne diraju

Živopisna restoranska scena Zagreba dolaskom najraznovrsnijih svjetskih kuhinja, otvaranjem novih zanimljivih koncepata i doseljavanjem odličnih stranih chefova danas proživljava pravi procvat ideja i vrlo originalnih kulinarskih projekata. U vrijeme kada je Takenoko otvoren, bio je tada to prvi japanski restoran u Zagrebu koji se po svemu razlikovao od tadašnje scene. Vrlo brzo svojim je radom i izvanrednom kuhinjom počeo klasičnu, tradicionalnu restoransku scenu, tada i jedino prisutnu, otvarati prema svijetu. Iako je za organizaciju nabave, edukaciju gostiju i afirmaciju bilo potrebno vremena, taj trud danas je itekako vidljiv.
Pročitaj više