KAKO JE SVE POČELO
– Svoju prvu slasticu napravila sam davno. Još kao malo dijete voljela sam raditi kolače s mamom i bakama, a prva samostalna slastica nastala je vjerojatno u razdoblju prvih nekoliko razreda osnovne škole. Tada još nisam mogla ni pomisliti da će slastičarstvo biti moj poziv. Ljubav prema slastičarstvu razvila sam tek u srednjoj školi i od tada je to jedino o čemu razmišljam. 2014. godine otvorila sam profil na Coolinarici. To je ujedno bio i moj prvi susret s kuhanjem.
– Ubrzo sam se sve više i više počela zanimati za kuhanje, a posebno za slastice. Prije neke dvije godine, kada sam vidjela da se drugima sviđa ono što radim i pišem, počela sam razmišljati i o blogu. Jedno je vodilo drugom pa sam tako početkom 2017. godine pokrenula i vlastiti blog koji će biti odraz mene i moje kreativnosti te način da ono što radim podijelim i s drugima. Sve to dovelo je do trenutka kada sam se našla u konkurenciji za osvajanje titule „Gastro zvijezde“ u kategoriji slastice. Cijelo to iskustvo bilo je jako zabavno i definitivno nešto novo za mene. Prvi put sam imala priliku pripremati hranu pred kamerama, ali dobra hrana i još bolje društvo učinilo je sve zaista puno lakšim.
KUL IN
– Kada sam shvatila da je slastičarstvo ono čime se želim baviti započela sam tražiti najbolja mjesta za nastavak svog školovanja. Na području Hrvatske definitivno se isticao Kul IN, a daljnjim proučavanjem programa, instruktora, predavača i zanimljivih fotografija pripremljenih jela i slastica moja odluka postala je konačna. Sada nakon završetka programa osjetim veliku razliku u znanju, uz pomoć Kul IN-a mnogo sam napredovala, a savjeti i znanje koje sam tamo stekla služe mi i danas. Naučila sam kako raditi u timu i organizirati si vrijeme, a uz to sam imala priliku isprobati i razne nove postupke.
ODLUKA O STAŽIRANJU
– Kako volim nova iskustva i izazove, stažiranje u Francuskoj bio je logičan izbor nakon završetka programa. Stažiranje u Francuskoj zaista sam i shvatila kao izazov koji sam odlučila prihvatiti jer mi je sve bilo poprilično nepoznato i uzbudljivo. Željela sam naučiti što više o jednoj od najpoznatijih svjetskih gastronomskih destinacija.
AUBERGE DES CHASSEURS
– Nalazim se u hotelu Auberge des Chasseurs. To je poznat hotel i restoran smješten u blizini Ženeve s predivnim pogledom na Juru i Mount Blanc. Jelovnik se sastoji od tradicionalnih jela francuske kuhinje i mijenja se svaki mjesec. Slastice koje pripremamo također se baziraju na tradicionalnim francuskim receptima, ali mi ih pripremamo u modernijem izdanju. Radni dan započinje u 9 sati kada krećemo s pripremom potrebne količine slastica za cijeli dan. Nakon odrađenog ručka slijedi popodnevna pauza od 3 sata, a nakon toga druga smjena u kojoj po potrebi radimo još slastica za večeru koja slijedi te traje do otprilike 22 sata.
RAD U PROFESIONALNOJ KUHINJI
– Tim u kojem radim me odlično prihvatio i super se slažemo, uvijek su spremni za šalu, ali i pomoć. U kratkom vremenu sam dosta napredovala. Vrlo brzo sam dobila potpunu slobodu po pitanju rada i već nakon trećeg tjedna sve slastice sam započela kreirati samostalno. Jako sam sretna što su mi pružili tu priliku. Usudila bi se reći da sam puno napredovala, osjećaj rada u profesionalnoj kuhinji definitivno mi više nije stran.
FRANCUSKA
– Francuskom sam zaista oduševljena. Od predivne prirode, gastronomije pa sve do ljudi. Odlično novo iskustvo! Francuska gastronomija je zaista širok pojam i iznenadila sam se koliko sam malo znala o njoj, ali zato mi je bio još veći užitak učiti o svim novim stvarima na koje sam naišla tijekom ovih nekoliko mjeseci provedenih u Francuskoj. Danas bih, mlađoj verziji sebe, definitivno poručila da je sve moguće.