U hotelu The Plaza koji broji oko tisuću soba, chef Zdravko Perić osim što je stekao odlične menadžerske vještine, također je stekao iskustvo rada u dinamičnom okruženju koje zahtjeva konstantno osmišljavanje novih jelovnika i prilagođavanje zahtjevima svjetskog tržišta. Kako bi uspješno nastavio napredovanje u karijeri chef Zdravko Perić, odlučio se školovati na prestižnoj Le Cordon Bleu kulinarskoj akademiji u Arizoni gdje stječe diplomu Ars Culinarie.
Na vrhuncu karijere, chef Zdravko Perić odlučio je u pravom trenutku svoja znanja iz rada u svjetskim kuhinjama prenjeti u prestižne hrvatske hotele koji su razvojem turizma imali zadatak odgovoriti na sve veće izazove tržišta. Hoteli Grand Villa Argentina u Dubrovniku, Kempinski Hotel Adriatic u Istri, Hotel Croatia u Cavtatu, samo su dio popisa hotela na Jadranu u kojima je Zdravko Perić radio kao Executive Chef.
Tridesetogodišnje iskustvo rada u kulinarskoj profesiji, suradnja s renomiranim svjetskim chefovima te poznavanje suvremenih trendova visoke gastronomije Zdravko Perić pretočio je u školske programe Kulinarskog Instituta Kul IN. Cijelokupni koncept učenja i rada s Kul IN-ovim polaznicima, budućim profesionalnim kuharima, temeljen je prema standardima svjetskih kulinarskih škola. Voditelj edukacije Zdravko Perić kroz programe Kulinarskog Instituta Kul IN ima za cilj polaznicima pružiti široka znanja, vještine, ambicioznost te kreativan pogled prema kulinarstvu i gastronomiji.